Teams van 3 of 4 personen
REGISTREER NU JE TEAM!
Voor het derde achtereenvolgende jaar nodigen we jong en oud met een smile uit voor een hartverwarmende sportieve feestdag op de Volkegemberg!

Dit jaar zal het evenement iets later plaatsvinden, maar dit heeft een speciale betekenis! Op 23 juni vieren we het vijfjarig bestaan van het Fonds AC en tevens de datum die de verjaardag van AC markeert.

Jullie kunnen opnieuw fietsen, lopen of een combinatie van beide sporten doen voor het goede doel. Binnenkort delen we de parcours en afstanden.

Sporters, supporters en kinderen zijn van harte welkom op zondag 23 juni op het startplein in Volkegem, waar animatie, food & drinks voorzien worden voor iedereen.

Het principe:
 • Schrijf jouw team van 3 of 4 deelnemers in en zamel op voorhand zo veel mogelijk sponsorgeld in.
 • Fiets en/of loop op 23 juni zoveel mogelijk rondes samen met jouw team op onze pittige parcours op en rond de Volkegemberg en val in de prijzen!


Meer info rond het spelconcept en het reglement vinden jullie hier.
Sport mee voor het Fonds AC
23 juni 2024
Concept & reglement
Leuk dat je geïnteresseerd bent in dit sportieve evenement! Het doel van dit evenement is niet alleen om samen te sporten, maar ook om geld in te zamelen voor een goed doel. Hieronder vind je meer informatie over hoe je kunt deelnemen en wat je kunt verwachten.

Het concept

 1. Stel je team samen
  Je kunt een team van maximaal 4 personen samenstellen, waarbij je kunt kiezen tussen fietsen, lopen, of een combinatie van beide. Je kunt kiezen of je team uit alleen vrouwen, mannen of een mix van beide bestaat.
 2. Schrijf je in en zamel geld in
  Schrijf je in via het formulier en zamel zoveel mogelijk sponsorgeld in voor jouw team. Je kunt vrienden, familie en sympathisanten vragen om jouw team te steunen. Voor elk ingezameld bedrag krijgt jouw team punten. Je krijgt een unieke Payconic-link die je makkelijk digitaal kunt rondsturen.
 3. Overschrijving van het bedrag
  Voor aanvang van het evenement nemen we contact met je op voor de overschrijving van het bedrag van jouw team. Dit wordt omgezet in startpunten. Hoe meer ingezameld geld, hoe meer voordeel jouw team krijgt bij de start.
 4. Loop en Fiets zoveel mogelijk rondes
  Op 23 juni is het tijd om te sporten! Loop en/of fiets zoveel mogelijk rondes samen met jouw team. Het maximum aantal punten dat je kunt behalen met lopen of fietsen is het equivalent van 8 rondes.
 5. Win prijzen
  Teams krijgen punten voor elke euro die werd ingezameld en voor elke gereden ronde. De teams met de meeste punten winnen en vallen in de prijzen!
We hopen dat je enthousiast bent geworden om deel te nemen aan ons sportieve en sociale evenement.


Puntensysteem

Vóór de race
Hoe meer geld je team inzamelt, hoe meer punten je kunt verdienen voor de race. Je verdient 1 punt per ingezamelde euro, met een maximum van 488 punten per team vóór de aanvang van de race. Dit betekent dat als je team bijvoorbeeld 300 euro inzamelt, je 300 punten verdient voor de start van de race.
 • Het minimumbedrag voor de deelname bedraagt €100 per team of 100 punten. Dit betekent dat je team minimaal €100 moet inzamelen om te kunnen deelnemen aan de race. Als je minder dan €100 inzamelt, moet je het verschil bijbetalen om aan de start te kunnen verschijnen.
 • Er zijn maximum 488 startpunten te verdienen. Als je met je team meer dan €488 inzamelt, telt dit niet mee voor de punten. Deze extra inkomsten kunnen echter nog steeds belangrijk zijn voor de eindtelling, vooral als er een ex aequo is tussen teams met hetzelfde aantal punten.

Tijdens de race

Op 23 juni verschijn je aan de start met je team en met jullie reeds behaalde startpunten. Vanaf het startschot om 10 uur 's ochtends tot 16 uur 's middags hebben jullie de tijd om zoveel mogelijk rondes te rijden of te lopen op het parcours. (de laatste rondestart mag aangevat worden om 15u15).
Jullie verdienen 16 punten per afgewerkte ronde per persoon, met een maximum van 512 punten te behalen per team. Dit betekent dat als elk teamlid bijvoorbeeld 8 rondes loopt of fietst, jullie team 4 personen x 8 rondjes x 16 punten per ronde = 512 punten kan verdienen.

Er zijn in totaal maximaal 1000 punten te verdienen: 488 startpunten door middel van het ingezamelde sponsorgeld en 512 punten door het afleggen van maximaal 8 rondes per persoon tijdens de race de dag van het event.

Teams die 1000 punten behalen op 23 juni, vallen in de prijzen. Er zullen verschillende winnaars zijn in verschillende categorieën, zoals de beste fietsers, lopers en gemengde teams. Daarnaast kunnen er bonussen zijn voor de teams die het meeste geld hebben ingezameld vóór de race.

Het wordt ongetwijfeld een spannende race!
Nog vragen? smile@fonds-ac.be


Praktisch

Op zondag 23 juni 2023 vindt de wedstrijd plaats van 10u tot 16u.
Sporters hebben de hele dag de mogelijkheid om te starten en supporters zijn van harte welkom op ons start- en aankomstplein vanaf 9u om de sporters aan te moedigen. Er is ook vermaak voor kinderen met een sprinkasteel, grime-standen en spelletjes. Tijdens de dag zijn er drankjes en eten verkrijgbaar bij onze bars. Het evenement vindt plaats op het De La Kethulleplein in Volkegem (Volkegemberg 45, 9700 Oudenaarde).

We willen graag benadrukken dat er beperkte parkeermogelijkheden zijn op en rond het De La Kethulleplein. We raden aan om te carpoolen en om niet op het plein te parkeren zodat de sporters veilig langs de startplaats kunnen passeren. Er zijn andere omliggende straten waar u uw auto kunt parkeren, zoals de Volkegemberg (vóór de top), Steenbergstraat en Rogier van Brakelstraat.

Parcours

Onze routeplanners hebben een uitdagend parcours samengesteld voor zowel fietsers als lopers, met heel wat heuvels. De looplus bedraagt 4 kilometer, terwijl de fietsroute 17 kilometer lang is. Beide routes starten en eindigen op de Volkegemberg, een iconische heuvel in de Vlaamse Ardennen.
Om het maximale aantal punten te behalen, moeten teams dus in totaal 32 kilometer lopen of 136 kilometer fietsen.

Binnenkort zal er een GPX-bestand beschikbaar zijn van beide routes.

Sympathisanten/Sportamateurs

Als je geen deel uitmaakt van de wedstrijd en gewoon wilt genieten van een rondje fietsen of lopen, ben je van harte welkom tijdens onze sportdag. Elektrische fietsen, wandelaars, stadsfietsen en alle andere sportamateurs zijn welkom om deel te nemen voor €25 (ter plaatse te betalen). Wees je er wel van bewust dat het parcours heuvelachtig is en er hoogtemeters overbrugd moeten worden.

Veiligheid is van het grootste belang, dus we raden aan om voorzichtig te zijn tijdens het sporten.

We verheugen ons op jullie komst en hopen dat jullie in groten getale aanwezig zullen zijn. Het belooft een opwindende wedstrijd te worden. Veel succes en plezier!


smile@fonds-ac.be
+32 473 80 01 92