FONDS AC - Smile in life

Ter nagedachtenis van Anne-Catherine, kortweg AC, zet ons fonds zich jaarlijks in om enkele acties op poten te zetten of events te organiseren en geld in te zamelen voor 2 belangrijke goede doelen. Wil je ook je steentje bijdragen? Doneer via de onderstaande knop of contacteer ons.
Onze goede doelen.

Met de opbrengsten ondersteunt het Fonds AC jaarlijks 2 goede doelen die wij hoog in het vaandel dragen. Enerzijds richten we onze pijlen op het onderzoek naar Kanker en zwangerschap, anderzijds bieden wij ook kinderen en jongvolwassen steun die te maken hebben met verlies.

Missing You

Missing You begeleidt kinderen en jongeren die met verlies worden geconfronteerd. Dit doen zij onder meer door in de zomer 'rouwkampen' te organiseren. Met onze bijdragen helpen we Missing You met de organisatie van het kamp en in de toekomst kunnen ze de mogelijkheden analyseren om de wachtrijen aan te pakken en een tweede kamp te organiseren!

Ontdek hier meer
Kanker en zwangerschap

Een baanbrekende, internationale studie van de KU Leuven naar de behandeling van kanker bij zwangere vrouwen, onder leiding van Professor Fr. Amant. Ook Eleonore, dochter van AC, wordt opgevolgd dankzij deze studie. Dankzij onze steun kan Kanker en Zwangerschap de zogenaamde tumor boards uitbouwen, waarmee ze voor alle patiëntes in Europa gespecialiseerde dokters kunnen samenbrengen en alle informatie kunnen centraliseren om de best mogelijke behandeling te bepalen.
Ontdek hier meer
Hoe jij je steentje kan bijdragen.

Alle opbrengsten die worden gegenereerd door donaties of tijdens de acties en evenementen gaan integraal naar het Fonds AC.

Indien jij ook het Fonds AC wil steunen, kan je een bijdrage leveren door te doneren via onze aansluiting bij de Koning Boudewijnstichting. Dit kan via onderstaande knop of manueel:


  • Rekeningnummer: BE10 0000 0000 0404
  • met vermelding "L40053 - Filantropische Actie AC" of de gestructureerde mededeling 124/0053/00053

Donoren ontvangen een belastingscertificaat voor stortingen vanaf €40.
Smile in life.
Anne-Catherine straalde door het leven. Ze was 27 jaar, pas terug van huwelijksreis, had net een gloednieuw huisje gekocht met haar man en was 4 maanden zwanger. De toekomst lachte haar toe..

Tot plotseling, van de ene op de andere dag, haar leven aan diggelen werd geslagen. Een agressieve tumor kwam haar levensplannen verzieken. AC, positief en strijdlustig als ze was, liet de schouders nooit zakken en vocht terug voor haar kind en toekomst.

Dochter Eleonore is vandaag een kerngezond, goedlachs en vastberaden meisje.

AC, die vocht als een leeuwin, kende helaas minder geluk. Nog geen jaar na de diagnose, overleed AC op 23 april 2017. Tot het bittere eind had ze met de glimlach volgehouden dat die ziekte op een dag niets meer ging zijn dan een nare herinnering...

Met dit idee en deze herinnering aan AC hebben wij beslist, met enkele dichte vrienden en familie, om het Fonds AC op te richten. Om met een enorme dosis positieve ingesteldheid en een brede glimlach door het leven te gaan en zelf een hulp te bieden aan kinderen en volwassen die steun kunnen gebruiken.
Blijf op de hoogte?

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze evenementen, acties, inzamelingen en de goede doelen die we ondersteunen? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. Elke maand zorgen wij voor een vrolijk overzicht in jouw mailbox.
Je kan ten aller tijde uitschrijven.

Op onze social media-pagina's vinden jullie meer informatie over onze events en kunnen jullie ook foto's van huidige en vorige acties terugvinden.
Contactformulier.

Heb je een vraag of organiseer je graag een actie voor het Fonds AC? Vul gerust onderstaand formulier in en we komen heel snel tot bij jou terug!
smile@fonds-ac.be
+32 473 80 01 92